Categorieën
Spanje

Vliegtickets Barcelona

Zoek je vliegtickets naar Barcelona? Wij helpen je graag. Met de balk hierboven kun je alle vluchten naar Barcelona vergelijken en de goedkoopste kiezen. Verder lees je op deze pagina meer informatie over vluchten naar Barcelona en over de stad zelf.

De goedkoopste vliegtickets naar Barcelona boeken

De prijs die je betaalt voor je tickets naar Barcelona hang af van een aantal factoren. Hieronder leggen we deze factoren uit zodat je zo goedkoop mogelijk je tickets kunt kopen.

Vergelijk tickets op onze website

De eerste tip die we je willen geven is ook gelijk onze beste tip. Voor het vergelijken van vliegtickets hebben wij onze eigen tool ontwikkelt. In de zoekbalk vul je je bestemming en data in en geef je aan met hoeveel mensen je reist. Vervolgens kom je op een pagina waar je alle mogelijke vluchten ziet met de bijbehorende prijzen. Je kunt zo gemakkelijk zien welke vluchten het goedkoopst zijn en je bespaart snel veel geld. Je vindt de tool bovenaan deze pagina.

Boek de tickets 4 weken voor vertrek

Wanneer je de tickets koopt kan veel uitmaken voor de uiteindelijke prijs van de tickets. Dit verschilt wel per bestemming. Voor Barcelona kun je het beste 4 weken van tevoren je tickets kopen. Je betaalt dan gemiddeld de laagste prijs, namelijk €140. Als je de week van vertrek pas je tickets koopt dan betaal je ruim €210, dus wacht niet te lang met het boeken van je tickets!

Natuurlijk is het mogelijk om goedkopere tickets te krijgen, want ook in welke maand je vliegt heeft veel invloed op de prijs van de tickets.

Boek vliegtickets naar Barcelona voor januari

De maand waarin je vliegt heeft significante invloed op de prijs van je tickets. Dit heeft grotendeels natuurlijk te maken met vakanties en de daarbij horende toename van vraag.

Gemiddeld is het in januari het goedkoopst om naar Barcelona te vliegen. Je betaalt dan over het algemeen €109 euro voor vliegtickets naar Barcelona. De duurste maanden zijn april, juli en augustus. Je betaalt dan al snel 70% meer voor je tickets. Natuurlijk heb je alle keuze wat betreft de datum van je vlucht, maar hou de onderstaande grafiek in gedachten als je kosten wilt besparen.

Luchthavens Barcelona

Om naar Barcelona te vliegen kun je kiezen uit drie vliegvelden:

  • Barcelona El Prat
  • Girona Airport
  • Aeroport de Reus

Barcelona El Prat is een groot internationaal vliegveld dat jaarlijks maar liefst 35 miljoen mensen ontvangt. Na de luchthaven van Madrid is dit de grootste luchthaven van Spanje. Je kunt vanaf zowel Schiphol als Maastricht, Rotterdam en Eindhoven naar deze luchthaven vliegen. Het vliegveld ligt zo’n 13 kilometer van het stadscentrum, een retourtje vanaf het vliegveld naar de stad kost je 11 euro.

Girona Airport ligt met 90 kilometer wat verder van de stad verwijderd. De verbinding met de stad is wel goed dus het is zeker een alternatief voor Barcelona El Prat. Voor 25 euro heb je een retourticket naar het centrum met de bus die je in 1 uur en 20 minuten in de stad brengt. De bustickets zijn dus wat duurder bij dit vliegveld. Wel kun je met Ryanair vanaf Maastricht en Eindhoven naar Girona vliegen. Op die manier kun je dit verschil in prijs compenseren.

Aeroport de Reus ligt weer iets verder van Barcelona, namelijk 100 kilometer. De meeste mensen die op Reus aankomen gaan dus ook niet naar Barcelona, maar het kan wel als je echt op de kosten wilt besparen. Vanaf Eindhoven, Brussel en Charleroi kun je met Ryanair naar Reus vliegen. Het handigste is om met de bus en dan met de trein te reizen. Je doet er dan net iets meer over dan twee uur en een enkele reis kost je €12,50.

Dingen om te doen in Barcelona

In Barcelona is een hoop te doen. Als je op vakantie gaat heb je vast al wat dingen gepland, maar de dingen van het lijstje moet je wel gedaan hebben. Als je naar Barcelona gaat voor zaken of werk dan heb je waarschijnlijk minder tijd, maar het is toch leuk als je een gaatje in je agenda kunt vinden voor een van de onderstaande activiteiten.

Sagrada Família

De Sagrada Família is een basiliek ontworpen door de architect Antoni Gaudí. De bouw is begonnen in 1882 maar het gebouw is pas voor driekwart af. Dit gebouw ziet er anders uit dan alle andere religieuze gebouwen die je ooit gezien hebt. Als het af is, wat nog even kan duren, dan zal het het grootste religieuze gebouw ter wereld zijn. Het gebouw staat symbool voor schaal, ambitie en doorzettingsvermogen en is een must-see als je in de stad bent. Als je naar binnen wilt gaan is het een aanrader om van tevoren skip-the-line tickets te bestellen.

Las Ramblas

Las Ramblas is een straat van ruim 1200 meter lang in het centrum van de stad. Vroeger was het een rivierbedding waar regenwater doorheen stroomde richting de zee. Tegenwoordig is het een gezellige promenade die in de schaduw ligt van de aan weerszijde geplante bomen. Er lopen veel toeristen over de promenade en onderweg kom je allerlei straatartiesten en verkopers tegen.

Het strand

De meeste mensen gaan niet naar Barcelona voor een strandvakantie maar langs de stad loopt wel een heel lang strand. Als je van de ene kant naar de andere kant van het strand loopt doe je er ongeveer een uur over. Tijdens de wandeling waai je lekker uit en krijg je veel te zien van de rand van de stad. Als je minder van wandelen houd kun je natuurlijk ook je strandhanddoek erbij pakken en lekker ontspannen in de zon.

Andere vluchten naar Spanje

Zoek je geen vliegtickets naar Barcelona, maar naar een andere stad in Spanje? Ook dan helpen we je graag met het vinden van de goedkoopste tickets. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *